Harmonie St. Michaël Heemstede
Harmonie St. Michaël - Glipperdreef 60 2104 WK Heemstede - .secretariaat@stmichael-heemstede.nl - 023 5293001

Nieuws

Op deze pagina kunt u lezen waarmee wij bezig zijn (geweest) of wat er verder in de vereniging gebeurt of is gebeurd. Als u deze pagina regelmatig bezoekt blijft u goed geïnformeerd van het reilen en zeilen van St. Michaël. Veel leesplezier.
Actueel en Media
Ontdek je talent op een instrument Altijd al deze uitdaging aan willen gaan? Nooit de gelegenheid gehad! Helaas is dit project ten einde gekomen. Tien weken lang hebben startende muzikanten hun eerste stappen op een muziekinstrument gezet het startersorkest heeft plaatsgemaakt voor het instaporkest (MIO) zij repeteren elke twee weken van 19.00 uur tot 19.545 uur. Locatie: Wij Heemstede, De Princehof, Glipperweg 57, Heemstede.
Lees meer Lees meer
Dit jaar voor het eerst – een ware primeur! Harmonie St. Michaël organiseert dit jaar voor de eerste keer het festival Heemstede 1909. Op het Wilhelminaplein zullen verschillende cultuurgezelschappen uit Heemstede zorgen voor een gevarieerd en leuk programma, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen. Daarnaast kunt u er heerlijke hapjes en drankjes halen en zijn er toiletten aanwezig, waardoor u er de hele middag kunt genieten!

Zondag 19 september van 14:00-17:30 uur, gratis op het Wilhelminaplein!

Deelnemers GSV - De dansgroep van GSV zal ons verrassen met een mooie uitvoering. Sola Re Sonare - Dit 12-koppige kamerkoor zingt het liefst muziek die opnieuw is ontdekt. Wij zijn benieuwd wat ze voor ons in petto hebben. Stichting De Vrolijke Noot - Voor alle liefhebbers van harpmuziek is ook gezorgd! Stichting De Vrolijke Noot speelt normaal gesproken voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, maar kon natuurlijk ook niet ontbreken op Heemstede 1909. Het Voorwegkoor - Het Voorwegkoor is een groot koor dat veel optreedt in Heemstede. Wij kijken uit naar de popmuziek die zij ten gehore zullen brengen. Paul Herber - Bekend van The Voice Senior en als finalist van het Ouderen Songfestival in 2017 en 2019. Het is natuurlijk een eer om een BN’er in ons midden te hebben voor alle jazzmuziek en golden oldies. En natuurlijk … Harmonie St. Michaël - In 1909 (inderdaad vandaar ook de naam van het festival) besloten een aantal Heemstedenaren om samen een harmonieorkest te beginnen. Dat mondde uit in Harmonie St. Michaël. Nu, 112 jaar verder, bestaat de harmonie uit drie verschillende orkesten. Op Heemstede 1909 kunt u luisteren naar het harmonieorkest dat een gevarieerd repertoire ten gehore zal brengen. Festivalterrein Het festival is gratis bij te wonen. Om u de hele dag te kunnen vermaken, hebben we uiteraard ook gezorgd voor versnaperingen. Deze zijn te koop bij de foodtruck of bij de stand van De Eerste Aanleg. Ook moeten we natuurlijk rekening houden met de coronamaatregelen van de overheid. Dit houdt in dat iedereen zittend naar de optredens mag kijken. Blijven staan mag helaas niet. Hier zal ook op gehandhaafd worden, dus houdt daar rekening mee. Ook wordt er gezorgd voor handdesinfectie, zodat we het festival zo coronavrij mogelijk kunnen houden. Doneren We willen met dit festival graag laten zien wat voor talent wij allemaal in Heemstede hebben. Daarnaast was optreden de afgelopen anderhalf jaar vrijwel onmogelijk, waardoor we heel blij zijn dat we een mogelijkheid hebben gevonden om dat weer te kunnen doen! Omdat we deze vreugde met zoveel mogelijk mensen willen delen, is het festival gratis. Echter, wij zijn uiteraard ontzettend dankbaar als u een kleine donatie zou willen doen. Dit zorgt ervoor dat onze vereniging kan blijven bestaan en we vaker zulke festivals op kunnen zetten!
Dus geniet u van het festival? Op het terrein zullen stickers te vinden zijn met een QR-code die u kan scannen met uw telefoon. Via die weg kunt u een zelfgekozen bedrag doneren! Deze QR- code ziet er als volgt uit:
Scan mij om te doneren